U bent hier:
  • home
  • > nieuwsoverzicht

KWPN hengst Image HBC wint nieuwelingenklasse in Bennekom

Nieuws overzicht

30-05-2017, 13:22
KWPN hengst Image HBC wint nieuwelingenklasse in Bennekom
KWPN hengst Image HBC wint nieuwelingenklasse in Bennekom

Op Hemelvaartsdag vindt in Bennekom vindt sinds jaar en dag de officiële nationale nieuwelingenklasse plaats. Bennekom winnen wil elke tuigpaardrijder. Vandaag was het Harry van Middelaar die de roemruchte nieuwelingenklasse met Image HBC op zijn naam schreef.
De grote baan lijkt de KWPN hengst Image HBC (Ditisem x Cithilda keur van Victory) van fokker HBC Stal uit Boijl heel goed te passen. In handen van Harry van Middelaar showde de hengst geweldig. Zijn grote passen, zijn grote zweefmoment en zijn rijke front maakten heel veel indruk.

Image keek heel frank en vrij de wereld in en dat gaf hem een zeer sympathieke opdruk. Image maakte elke pas mooi af en hij beschikt over een heel royaal voorbeengebruik. Zijn achterhand gebruik is functioneel en heeft een goed dragende functie. De hengst maakte geen misse pas (bron DB voor KWPN).

“Gezien de concurrenten hoop je bij de eerste vier te komen. Thuis gaat alles goed, maar hier schreeuwt en brult zo’n goedgekeurde hengst, die met de dekkerij zijn kost verdient”, aldus Harry van Middelaar over Image.

“Je hoopt dat hij de kop bij zijn werk krijgt in de piste, maar als hij dan gedurende de strijd omhoog rijst, geen misse pas maakt, ga je stralen in de koers en geniet, zonder te hoeven werken.” Langs de zijlijn stond de fokker, Jan Schep, met tranen in de ogen.

Image HBC werd vorig jaar in het stamboek ingeschreven en staat ter dekking bij Harry van Middelaar in Hoornsterzwaag.