U bent hier:
  • home
  • > nieuwsoverzicht

Ereklasse is Brandy op het lijf geschreven

Nieuws overzicht

03-08-2017, 15:36
Ereklasse is Brandy op het lijf geschreven
Ereklasse is Brandy op het lijf geschreven

Brandy is dit jaar nog ongeslagen in de ereklasse, een prestatie van formaat in de zwaarste tuigpaardenrubriek.


2 augustus 2017 CH Buitenpost:

Op het schitterende terrein van Buitenpost werd Brandy eerste in de ereklasse met Harry van Middelaar.

Harry reed in de nationale competitie de hengst Image HBC (Ditisem) naar de 3e plaats en de sportmerrie Gardenia HBC (Victory) in de hoge limiet ook naar de 3e plaats.

16 juli 2017 CH Houten:

Op de mooie zandbaan bij de Zilfia’s Hoeve leverden diverse cracks geweldige prestaties zoals Gardenia HBC. Zij kwam vandaag voor het eerst weer in de baan dit jaar en werd gehuldigd als kampioen maar moet de titel weer inleveren.
Een geweldige rubriek was die waarin werd gestreden om het VTN-kampioenschap van de 6/7 jarige tuigpaarden, een rubriek die later voor de nodige commotie zou zorgen omdat een deelnemer eerder dit jaar gestart moet zijn. Er waren elf deelnemers afkomstig uit de diverse regio’s. Het was de dit jaar nog niet uitgebrachte zesjarige Gardenia HBC (Victory x Carina ster prok van Wodka HBC) van fokker HBC Stal uit Boijl die haar titel in feite voor de derde keer leek te kunnen prolongeren. Zij was als vijfjarige namelijk ook kampioen maar ook al als vierjarige. Vorig jaar werd ze ook nog eens Paard van het Jaar. Haar veulen van Delviro HBC is enkele weken geleden gespeend en nu gaat moeders in handen van Harry van Middelaar richting Nationale Tuigpaardendag dus weer vrolijk door met haar carrière waarin ze bijna onoverwinnelijk is. Gardenia profileert zich altijd als een heel compleet tuigpaard en maakt heel veel indruk. Front, actie voor, actie achter, zweefmoment, zij heeft het allemaal in overvloed in huis en zij biedt dat allemaal op grootse wijze aan. Haar strijd was echter voor niets, zij bleek namelijk niet startgerechtigd en de uitslag is teruggedraaid.

Met 14 deelnemers in de ereklasse was het genieten. Van Middelaar is met Brandy (Uromast) van het Brandy Consortium op het ogenblijk de te kloppen combinatie maar dat lukte vandaag ook weer niemand. Brandy is gewoon een uniek showpaard.