U bent hier:
  • home
  • > nieuwsoverzicht

Brandy kampioen ereklasse

Nieuws overzicht

12-09-2017, 13:08
Brandy kampioen ereklasse
Brandy kampioen ereklasse

CH Drogeham behoort tot de noordelijke topconcoursen en zoals alle tuigpaardconcoursen in deze regio trok ook dit prachtige evenement heel veel publiek. Er stonden diverse kampioenschappen en finales op het programma met toch wel als absolute hoogtepunt het ereklasse kampioenschap enkelspannen. Een uitbundig showende Brandy pakte deze titel.


2 september 2017 CH Drogeham:

Niet te missen
Negen paarden streden in de ereklasse om het kampioenschap, maar liefst zes ervan mochten naar de herkansing. Er werd in Drogehham gejureerd met het digitale systeem maar juist bij deze belangrijke rubriek viel het systeem uit en werd er dus ‘gewoon’ gejureerd. Brandy had de beste papieren op zak, hij was dit seizoen oppermachtig en niet te kloppen in de ereklasse. Maar de vorm van de dag maakt de kampioen. En die vorm was er bij Brandy. Harry van Middelaar weet Brandy van het Brandy Consortium op heel bijzondere wijze te laten showen waarbij zijn front zijn handelsmerk is geworden. ‘Brandy is niet te missen’ was een zeer treffende opmerking van een toeschouwer. Lichtvoetig, natuurlijk en met de nodige actie haalde Brandy het kampioenschap binnen. In 2013 was hij ook ereklasse kampioen. Brandy is een zoon van Uromast. Niek Augustinus uit Ommeren fokte hem uit de preferente Waterman-dochter Uniek.

Kleine limiet
De tuigtypische, zwierige en heldere show van de KWPN hengst Image HBC (Ditisem) van de HBC Stal werd beloond met de tweede plaats in de kleine limietklasse. Harry van Middelaar stelde hem voor.

Hoge limiet
De hoge limietklasse had een geweldige top. Topsportmerrie 2017 Gardenia HBC (Victory) straalt macht uit. In handen van Harry van Middelaar werd deze veel bodem nemende, best bewegende merrie tweede.