U bent hier:
  • home
  • > nieuwsoverzicht

veranderingen bij HBC Stal in 2018

Nieuws overzicht

01-12-2017, 11:53
veranderingen bij HBC Stal in 2018
veranderingen bij HBC Stal in 2018

Begin 2018 komt Ernesto Canseco bij de HBC Stal in Boijl zijn springpaardenstal opbouwen. Deze ruimte ontstaat door het vertrek van stalruiter Nick van den Broek die zijn carrière per 1 februari 2018 gaat voortzetten in de springstal thuis.

Nick van den Broek: "per 1 februari zal ik de HBC Stal waar ik bijna 4 jaar met veel plezier en succes heb gewerkt gaan verlaten. Nu ik terug ga naar mijn vader (Henk) en zus (Monique) is dat een droom die uitkomt. Er is natuurlijk niets mooier dan met het gezin je eigen stal succesvol proberen te maken! Aan de andere kant is het moeilijk de HBC Stal te verlaten waar ik heel fijn samen heb kunnen werken met collega’s en natuurlijk Jan Schep. Onze samenwerking zal ook niet tot een eind komen, ik neem een aantal paarden mee naar Sevenum om die samen met mijn vader en zus door te ontwikkelen.

We hebben nog niet echt overlegd welke paarden er precies mee zullen verhuizen, maar ik hoop toch op Dubai HBC (Cantos) waar ik Nederlands kampioen mee werd in de klasse Z en die nu internationaal de eerste kilometers heeft gemaakt. Ik ben iedereen binnen de HBC Stal enorm dankbaar en dan met name Jan Schep die altijd zijn vertrouwen in mij heeft uitgesproken en mij alle kansen binnen en buiten het bedrijf heeft gegeven."

Ernesto Canseco gaat weg bij VDL Stud. De Mexicaanse ruiter, die al ruim zestien jaar stalruiter is van de familie Van de Lageweg gaat voor zichzelf beginnen. Ernesto Canseco: “Ik ben nu 32 jaar en de tijd is rijp om iets voor mezelf op te gaan bouwen. Dat ik vertrek betekent niet dat er een einde komt aan de samenwerking met VDL, want die blijft gewoon bestaan. Maar als ik het nu niet doe, dan komt het er misschien niet meer van. Per 1 januari 2018 huur ik een aantal stallen op HBC Stal in Boijl. Daar neem ik dan een paar paarden van eigenaren en ook een paar paarden van VDL mee naartoe”, vertelt Canseco enthousiast. “Ik heb zestien en een half jaar bij VDL Stud gewerkt en we gaan gewoon heel goed uit elkaar.”

“Ik weet nu nog niet welke paarden er van VDL mee gaan, dat bekijken we als het zover is. Ik zou het fijn vinden als ik bijvoorbeeld Davall (v. Zavall VDL) zou kunnen blijven rijden, dan heb ik ook gelijk een paard waarmee ik op niveau mee kan blijven doen.”
Naast stallen betrekt de springruiter ook een woning op het terrein van Jan Schep. “Het komt allemaal goed uit nu, omdat de stalruiter van Jan Schep, Nick van den Broek, terug gaat naar de stal van zijn vader in Limburg.”
In eerste instantie gaat Canseco nog geen paarden van HBC Stal rijden, maar beide partijen staan zeker open voor die mogelijkheid.

foto 1: Nick van den Broek
foto 2: Ernesto Canseco