U bent hier:
  • home
  • > nieuwsoverzicht

Image HBC toont goede vorm in Exloo

Nieuws overzicht

21-06-2018, 15:18
Image HBC toont goede vorm in Exloo
Image HBC toont goede vorm in Exloo

In de lage nationale limietklasse, waarin een viertal in Exloo over mocht rijden, maakten drie hengsten de dienst uit. Indiana benutte de herkansing goed, waarmee hij de winst binnenhaalde. Plaats twee was voor Image HBC (Ditisem) van de HBC Stal die in handen van Harry van Middelaar heel spontaan en groot bewegend showde.


16 juni 2018 CH Exloo

In de nationale ereklasse in Exloo wist Dendrini Brandy te kloppen.

Drie paarden mochten in de nationale ereklasse een herkansing aangaan. Brandy (Uromast) van het Brandy Consortium met Harry van Middelaar was bij de eerste omloop als eerste binnen geroepen en Henk Hammers met Dendrini (Manno) van de familie Kooyman als tweede. Dan Equifirst Amadeus (Saffraan) met Leendert Veerman als derde. Het werd een geweldige happening deze kopgroep tegen elkaar te zien strijden met misschien wel drie paarden die het in zich hadden om op de eerste plaats te eindigen.

Winnares werd Dendrini die met deze overwinning de dit jaar nog ongeslagen Brandy naar de tweede plaats verwees. Dendrini beschikt over machtige bewegingen met een extra voorbeengebruik, van achteruit is er veel input en haar inzet is heel groot.

Maar de lichtvoetig showende Brandy met zijn extra front bood zeker goed partij. En wat te zeggen van Equifirst Amadeus die ook een superwedstrijd liep en met zon prestatie ook zomaar kan winnen. Hij werd derde. Het ligt dicht bij elkaar en deze uitslag maakt de volgende wedstrijd extra spannend en boeiend.