U bent hier:
  • home
  • > nieuwsoverzicht

Brandy prolongeert titel in Buitenpost

Nieuws overzicht

02-08-2018, 11:52
Brandy prolongeert titel in Buitenpost
Brandy prolongeert titel in Buitenpost

Brandy maakte er een feestje van in Buitenpost met zijn vaste rijder Harry van Middelaar door zijn ereklassetitel te prolongeren.

CH Buitenpost vierde gisteren het 65-jarig bestaan en op dat jubileumfeest was bijzonder veel publiek aanwezig.

Het KNHS kampioenschap ereklasse was een rubriek met 7 paarden, waarvan er 4 door mochten naar de finale. Het viertal overrijders was aan elkaar gewaagd, maar Brandy werd de beste. Brandy kwam al direct met heel veel allure en een extra front binnen, aspecten waarmee hij zich constant in de kijker blijft rijden. Geen paard kijkt er zo over als Brandy.

De zoon van Uromast, die altijd wordt gereden door Harry van Middelaar, is van het Brandy Consortium. Niek Augustinus uit Ommeren fokte hem uit Uniek, een preferente dochter van Waterman. Brandy showde met veel dans en lichtvoetigheid en zijn spontane, blije en natuurlijke optreden leverde hem ook nu weer, evenals vorig jaar, het ereklasse kampioenschap op. Weer een bijzonder eervolle titel dus voor Brandy op zijn inmiddels zeer rijke CV.

In de rubriek Young Riders kwam Joėlle Berghuis sterk voor de dag met de zeer royaal bewegende en veel inzet tonende Gardenia HBC (Victory) van de HBC Stal. Deze nieuwe combinatie won het oranje lint.