U bent hier:
  • home
  • > nieuwsoverzicht

Brandy wint ereklasse en Grote Frank Roest prijs

Nieuws overzicht

11-09-2018, 10:40
Brandy wint ereklasse en Grote Frank Roest prijs
Brandy wint ereklasse en Grote Frank Roest prijs

Op 1 september was het tuigpaardconcours in Drogeham de plaats waar Brandy schitterde met zijn vaste rijder Harry van Middelaar.

Constant dominerend in het veld bleef Brandy (Uromast) van het Brandy Consortium met Harry van Middelaar. Een paar dagen eerder in Groningen moest Brandy het doen met de tweede plaats. De combinatie stond nu op scherp en was uit op revanche. Dat lukte. De statige Brandy bleef er tot het eind voor gaan en hij was in het front heel bijzonder. Hij bleef pronken. In het voorbeen was hij heel expressief en royaal en dat maakte het plaatje compleet. Brandy met zijn verfijnde front won.

Brandy kwalificeerde zich met deze overwinning voor de slotrubriek om de Grote Frank Roest Prijs waarvoor de twee hoogst geplaatsten van de enkelspanrubrieken tuigpaarden, Hackney’s en Friezen worden uitgenodigd. Een aantal door de organisatie aangewezen personen vormt de jury waarbij een ieder individueel zijn keuze maakt. Er wordt alleen een winnaar bepaald. Glorieuze winnaar werd de geweldig optredende Brandy in handen van Harry van Middelaar die daarmee naast de eer ook 1000,- euro kon incasseren.   

In de hoge limietklasse werd Gardenia HBC (Victory) van de HBC Stal met Harry van Middelaar tweede.