U bent hier:
  • home
  • > nieuwsoverzicht

Jarina (Delviro HBC) kampioene fokmerries

Nieuws overzicht

17-09-2019, 15:01
Jarina (Delviro HBC) kampioene fokmerries
Jarina (Delviro HBC) kampioene fokmerries

16 september 2019 CH Lierop:

In Lierop stond voor de Regio’s Midden/Zuid/West het Kampioenschap fokmerries op het programma. Het is de keurmerrie Jarina die weer een eervolle titel aan haar fraaie staat van dienst kan toevoegen.


De 5-jarige Jarina (Delviro HBC) gefokt door Hilbert Meijering te Oosterhesselen) van Jan Thijs te Heeze werd dit jaar Algemeen Kampioen op de CK in Vlijmen, nadat ze daar ook al de koppositie bij de keur/elitemerries behaalde.

Ze mocht uiteraard naar de Nationale Tuigpaardendag waar ze in een zware rubriek heel fraai vierde werd. Op die dag werd ze ook aangespannen gepresenteerd door haar vaste rijder Harry Claassen in de rubriek 5-fjarigen waar ze tweede werd en dus uitgenodigd werd voor de Finale der Nationale. Daar wist ze in een uitermate sterke finale met 14 paarden weliswaar niet bij de top vijf te komen maar de finale halen is al een grote eer op zich.

En in Lierop wist de altijd deftige en heel natuurlijk showende Jarina dus het VTN Fokmerriekampioenschap te behalen nadat ze onlangs ook al met het Regio Kampioenschap hoge limietklasse huiswaarts kon gaan. Jarina heeft inmiddels rond de 70 winstpunten. Jurylid Andries Zandee: “Jarina ging heel best. Het totaalplaatje was prachtig mooi, ze was een overtuigende kampioene.”

Foto's: Delviro HBC, de vader van Jarina